Site Login

This Months Donations

$92.81
of $500.00 goal
Server, CDN, Network, Licensing
Development Budget
Developers Beer Fund
Recent:
Dale
$2.00
Lorren Nelson
$2.00
Rain
$2.00
Fahad
$2.00
Carlo
$5.00
Number of donations
17
Highest donation
$50.00
Average donation
$6.00

Input Mapper 1.5 issues on new laptop

3 years 4 months ago #1 by ASD
Hi I recently got a new laptop, Acer Predator 15. At first I installed Motion injoy thinking it was Input Master, but uninstalled it and then got Input Mapper installed.
Lately however I keep getting the same error over and over again: I can't use exclusive mode because a game client is running. Thing is I get this even when There are no programs set to run on start up and I boot my laptop normally.

I don't know what's causing this tbh, but reading some of the older threads here Device manager could be an issue? Here's what mine shows




I should also note that even without Input Mapper I can still use my DS4 to play on emulators just fine, but one old pc game I played recently, Monkey Island 4, showed something bizarre; my character was moving left even when I'm not touching the controller. So I think there is something that is causing that input to occur without my knowledge.

Also when I go to see what controllers are connected I see both Wireless Controller and X360 Controller through Control Panel.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 4 months ago #2 by Wobbles
That error is in response to software running, not hardware connected, suggest you take a look at your running apps and think of any that could be hooking devices for shortcut keys such as some screen cap apps, teamspeak, game clients like social club, uplay etc.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 4 months ago #3 by ASD
Thanks when i get home ill have it fully load for a few minutes then ill take screenshot of what apps are running and in the taskbar etc

Could nvidia geforce experience be a csuse of this?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 4 months ago #4 by Wobbles
experience is just basically an updater for your drivers

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 4 months ago - 3 years 4 months ago #5 by ASD
OK here are screenshots I took through Task Manager, as of this writing I've not turned on Steam, and it does not appear in my task bar or task manager. Likewise for GOG Galaxy.
I should note that I have 2 Ex HDDs connected to my laptop on start up as one of them has some of my Steam games installed there. In addition I am using a wired USB Bus/HUB that both my Mouse and DS4 are connected to my laptop through.





Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 4 months ago #6 by Wobbles
I see a lot of stuff there that I dont recognize.

What is your build number of windows?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 4 months ago #7 by ASD

Wobbles wrote: I see a lot of stuff there that I dont recognize.

What is your build number of windows?

Edition: Windows 10 Home Single Language
Build: Versions 10.0 Build 10240

FYI that this Acer Laptop I have is a gaming one and boots with a bandwidth control software and Acer Care Center (currently uninstalled).

As you can see in the start up image I've disabled most of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 4 months ago #8 by Wobbles
scratch everything we have talked about so far. You are on an outdated build of windows, windows is up to 10586.494 now.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 4 months ago #9 by ASD
Aha
OK let me update my Windows 10 right away and get back to you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 4 months ago - 3 years 4 months ago #10 by ASD
OK I managed to update Windows 10 to the latest build and I don't get the exclusivity error anymore
HOWEVER, another issue remains. I loaded up Ys 1, an Action RPG and chose to continue you my game. I am not touching any button but the character keeps running to the Left. I recall hearing about this issue before but what's the workaround to fix it?

EDIT: This doesn't occur in a few other games I tried though. I'll re-install the games and see if it persists.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum