Site Login

This Months Donations

$545.03
of $500.00 goal
Server, CDN, Network, Licensing
Development Budget
Developers Beer Fund
Recent:
SiesMAN01
$2.00
André Philipi da Silva
$2.00
lookingglassties
$2.00
Keanu Allridge
$5.00
Sven Eckelmann
$10.00
Number of donations
25
Highest donation
$500.00
Average donation
$21.92

Simple Logic > Value Selector > Toggle Error

3 years 3 months ago - 3 years 3 months ago #1 by Abdullah_0000
I tried to do { Simple Logic > Value Selector > Toggle } and got this error i.imgur.com/w7QKY9b.png

also is there a way to map middle mouse button?

The forum is looking good by the way :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 3 months ago #2 by Wobbles
Well value selector puts out a numeric value, and toggle is a bool. What are you trying to do? if you just want to map to a button you shouldn't need value selector or toggle.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 3 months ago #3 by Abdullah_0000
I was trying to do something stupid :oops: but in my defence, the mapping tools are confusing, or I'm just stupid :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 3 months ago #4 by Wobbles
Its certainly a learning curve, there will be easier more graphical ways to do basic mappings in the future. If you simply want to map a axis to a button though all you need is [Source Axis > Simple Logic > Destination button]. If you want the mouse button to remain pressed even after you let go the axis then you insert a toggle between the logic and the button.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 3 months ago #5 by Abdullah_0000
yeah i figured it out, thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 3 months ago #6 by Hunter

Wobbles wrote: Its certainly a learning curve, there will be easier more graphical ways to do basic mappings in the future. If you simply want to map a axis to a button though all you need is [Source Axis > Simple Logic > Destination button]. If you want the mouse button to remain pressed even after you let go the axis then you insert a toggle between the logic and the button.


Can you explain the "insert a toggle between the logic and the button"? I want the click of the left joystick to toggle the keyboard left shift press. First press acts as if pressing down and second click acts as a release.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 3 months ago #7 by Wobbles

Hunter wrote:

Wobbles wrote: Its certainly a learning curve, there will be easier more graphical ways to do basic mappings in the future. If you simply want to map a axis to a button though all you need is [Source Axis > Simple Logic > Destination button]. If you want the mouse button to remain pressed even after you let go the axis then you insert a toggle between the logic and the button.


Can you explain the "insert a toggle between the logic and the button"? I want the click of the left joystick to toggle the keyboard left shift press. First press acts as if pressing down and second click acts as a release.


The "Toggle" plugin ( inputmapper.com/downloads/download/9-cha...on-plugins/51-toggle ) should do exactly that.
The following user(s) said Thank You: Hunter

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 3 months ago #8 by Hunter
Thank you!

Sorry for my ignorance, I am new to this program. How do I import the plugin? Do I just place the toggle.imp in C:\Program Files (x86)\DSDCS\InputMapper?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 3 months ago - 3 years 3 months ago #9 by Hunter
After seeing inputmapper.com/help/13-input-mapper-2-0...gin-for-distribution I opened the IMP with InputMapper.exe from C:\Program Files (x86)\DSDCS\InputMapper but I didnt notice a difference in the UI when I ran IM again. how does the toggle function work within the UI?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 years 3 months ago #10 by Wobbles
This is the input mapper 2.0 forum, you seem to be using 1.5.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum